Mémek harca: itt az újabb ellenzéki jeges vizes vödrözés

amblo-mem-cover_masolata.png

Nem mindenkinek áll jól ugyanaz a poén. Ami valakinél eredeti és merész, másnál pont ellenkező hatású lehet. Így járt most egy ellenzéki EP-képviselő is, aki a korábbi kormányzati plakátkampány egyik mém párjáról készült választási mémet(?) osztott meg. 

Mintegy fél hónappal ezelőtt írtam a kormányzat aktuális kommunikációs kampánya okán, hogy szerintem miért volt remek húzás beemelni egy közismert mémként is viselkedő stockfotó szereplőit (LINK itt). A március 22-i posztom ezzel a bekezdéssel ért véget.

Mert a kreativitás, a jó ötletek, azok bevállalása, no meg a tudatos kommunikáció nem politikai oldalaktól vagy pártoktól függnek. És nem is feltétlenül a pénzen múlnak. Egyelőre azonban úgy tűnik, mindezekből is a kormánypárt oldalán van a legtöbb.

Akkor még legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy az ellenzéki oldalon lesz olyan vakmerő harcos, aki úgy gondolja, érdemes "meghekkelni" a kormányzati plakátkampányt és felhasználni az adott mémpárt. De lett. Ujhelyi István osztotta ezt meg ma a Facebook-oldalán.

screen_shot_04-10-19_at_11_10_am.PNG

Legyen meg screenshottal is, ha esetleg véletlenül eltűnne az eredeti.

Örömteli, hogy találtak egy stockképet a fenti párról és fel merték használni a kampányuk során. Ami azonban borítékolható, hogy akár feltűnnek óriásplakáton, akár csak a közösségi médiában próbálják velük népszerűsíteni az adott ellenzéki pártok listáját, messze nem fogják azt a hatást kelteni, mint amit az állami poszterek elértek. Ez a fotó legfeljebb a saját támogatóik körében lehet népszerű, mert olyan vírusszerű terjedésre, mint amilyen az eredetinél végbement, itt nem lehet és nem is szabad számítani. 

Na, de akkor miért volt ez jó? Fricskának? Megmutatni eredetiségüket?

Nem szép dolog a plágium, álamfők is csúsztak már el emiatt, de talán most respektálható, ha legutóbbi blogposztom utolsó bejegyzését használom fel itt is.

...a kreativitás, a jó ötletek, azok bevállalása, no meg a tudatos kommunikáció nem politikai oldalaktól vagy pártoktól függnek. És nem is feltétlenül a pénzen múlnak. Egyelőre azonban úgy tűnik, mindezekből is a kormánypárt oldalán van a legtöbb.

2y7na2.jpg

2y7mmz.jpg

És ha már trollkodunk

Nem mellesleg óvatosabban bánnék Ujhelyiék helyében a visszatrollkodással, mert a stockpár férfi tagja erősen hasonlít a korábbi szocialista politikusra, Zuschlag Jánosra. 

ikertornyok.png

#andormario

andor márió vagyok. social media manager, szövegíró, pr-es, blogger, szabadúszó, egy münchen-fanatikus keszthelyi budapesten.

Kövess a Facebookon is

Friss topikok

süti beállítások módosítása