Kell-e Keszthelynek Red Bull Air Race?

amblo-redbull-fb-cover.png

Röviden: igen. Bővebben: bármi, mint amennyit most nyújt a város. 

Keszthely alpolgármestere a minap jól megrázta a keszthelyi internetet. Csütörtök kiposztolta a Facebook-oldalaira (LINK itt) a nagy hírt, miszerint levelet írt a Red Bull Air Race szervezőinek, hogy ajánlja figyelmükbe térségünket, mert van elég szálloda és jó reptér is a közelben, berregtetni való légtér pedig még inkább. A bejegyzést pedig jól felkapta a sajtó (LINK itt).

Az internet keszthelyi népe örömtüzekkel és lájkokkal üdvözölte a megváltó ötletet, hiszen hasonló javaslat nemigen hagyta el a helyi városvezetők száját az elmúlt 20 évben. Bár egyelőre ez sem tűnik többnek, mint egy választások előtti politikai blöff, akár még jól is elsülhet a végén, no meg az alpolgármesternek októberben.

De jó lenne-e a városunknak és a térségünknek ez a fővárosból kiutált attrakció, amit Budapesten legalább annyian gyűlöltek, mint szerettek?

A válasz egyszerű: igen.

Mert ilyen grandiózus események az elmúlt 20 évben a keszthelyi elkerülő utakat használták a városba vezetők helyett. A Helikoni ünnepségek, a boros forgatagok, az olykor véletlenül idepottyant és a kegyes időjárás miatt jól sikerült koncerteken kívül más nem vitte messze a város hírét. Kivéve persze a méltán népszerű és kedvelt Keszthelyi Kilométerek, valamint az 1-2 ide szervezett triatlon- és bicikliverseny. Bár ezek inkább a résztvevők miatt érdekesek, még együtt sem vonzanak közel akkora nézősereget sem, mint amennyit egy Red Bull Air Race képes megmozgatni.

Helyben biztosan nem csökkenti a fiatal városvezető érdemét, hogy igazából Tarlósék javasolták egyebek mellett a Balatont is mint lehetséges új helyszínt (igaz, nem név szerint említve).

"A főpolgármester alternatívaként javasolta a szervezőknek megvizsgálni a Duna-kanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét." (forrás: budapest.hu)

Mindenesetre a város agilis alpolgármestere remek reakcióidővel csapott le a Budapestről Tarlós által kiebrudalt légi parádéra (LINK itt), amit betudhatunk annak is hogy, hónapok óta kampányüzemmódban működik Keszthely wannabe első embere. 

De ez akár az őszi, önkormányzati kampányának a része, akár nem, csak jót tehet Keszthelynek és térségének, ha népszerű országos, sőt, nemzetközi figyelmet kiváltó események érkeznek az olykor túl nyugodt városba. Még úgyis, ha ez már le van zsírozva, és annak ellenére is, ha pár napig felettünk bőgnek majd a repülőgépek. A fővárosiakhoz hasonlóan lenne időnk megunni. Addig meg pörögne az idegenforgalmi és az iparűzési adó, valamint Keszthely neve is. Vagy nem ezt akarja a város?

amblo-redbull-1.png

(képek forrása pixabay.com)

#andormario

andor márió vagyok. social media manager, szövegíró, pr-es, blogger, szabadúszó, egy münchen-fanatikus keszthelyi budapesten.

Kövess a Facebookon is

Friss topikok

süti beállítások módosítása